Тайсън Фюри признава, че трилогията с Деонте Уайлдър е била истинският катализатор за оттеглянето му от бокса. Световният шампион в тежка категория, на 33 години, взе втората си победа над Уайлдър в „Т-Мобайл Арена“ в Лас Вегас през октомври, запазвайки колана си от WBC. Но след тежък тренировъчен лагер, включващ преболедуване от коронавирус и преживяване близо до смъртта с новородената си дъщеря Атина, той се бори да доминира толкова силно, колкото и в първия бой помежду им.

И в четвъртия рунд, след като повали на земята Уайлдър само минути преди това, Фюри се озова на тепиха не веднъж, а два пъти. Стана и в двата случая и продължи, за да нокаутира дългогодишния си съперник в 11-и рунд. Но признава, че няма никакви спомени, че е бил на земята. Той сподели с фенове, че именно този страх го накарал да захвърли ръкавиците, след последна среща срещу Уайлдър. Мнозина смятат, че той блъфира за отказване от ринга, включително собствената му съпруга, но той все още не е посочил планове за завръщане, като изключим един или два демонстративни мача.

"Имах бучки на тила си като юмруци", каза той на феновете за последствието от втората си победа над Уайлдър. "Бях със сътресение, не си спомнях нищо. Мислех си „4 пъти ли ме свалиха на земята?“ Тогава реших, че е време да спра, защото може да получа мозъчна травма“.

Фюри изигра още един мач срещу Дилиън Уайт на „Уембли“ в задължителна защита на титлата, която доведе 94 000 зрители на трибуните. Това бе първата му среща на родна земя от 2018 г. Съпругата му Парис обаче се притеснява, че Циганския цар може да реши да се върне между въжетата.

„Бих искала да се откаже. Но нещо ми подскавза, че той се приближава до нов бой“, каза преди месец съпругата на Тайсън Фюри в тв шоуто на Пиърс Морган.