„Битката за Британия“ между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа няма да се състои, след като преговорите за мегасблъсъка пропаднаха. В медиите в Англия излязоха подробности за причините за този провал. И те са в „усложнения“ относно спонсорите и промоутърите на двамата.

Щабовете на Фюри и Ей Джей преговаряха дълго време, за да организират мача, но така и не се разбраха. След което Циганския цар сложи край на обсъжданията, като обяви краен срок.

Сега Фюри ще защитава титлата на WBC в тежка категория срещу Дерек Чисора на 3-и декември. Самият Чисора разкри причината за промяната на курса.

„Ей Джей не можеше да се бие с Фюри, заради усложненията по договорите, които има. Имаше твърде много усложнения заради спонсори и промоутъри“, обяви Чисора пред Скай Спортс. „Бойците винаги искат да се бият, но усложненията дойдоха от бизнеса и хората около двамата. Когато мениджърите и промоутърите застанат на пътя, тогава нещата са много трудни. Хората си мислят, че е лесно да се организира голям мач. Но всъщност е голямо главоболие“.

Фюри не спира да заяжда в социалните медии Джошуа. И сега ще трябва да се изправи срещу своя приятел Чисора, с който ще се бие а трети път.

„Ей Джей живее в главата на Фюри безплатно. Всеки ден Тайсън се буди и си мисли за Джошуа. Не може да направи интервю и да не го спомене. Ей Джей си живее живота и продължава напред. Не знам защо Фюри не спира да говори за него“.