Антъни Джошуа няма да се върне на ринга повече през тази година, обяви промоутърът Еди Хърн. Вместо това британеца ще се боксира отново в началото на следващата. Matchroom Boxing планира внимателно връщането на звездата на ринга, след двете поредни поражения от Олександър Усик.

Ей Джей вече се отказа от бой с Тайсън Фюри, който му предложи да се срещнат в началото на декември. Джошуа е с 3 загуби от последните си 5 мача и трябва да обмисли внимателно вариантите си.

Следващият съперник на Джошуа може да е Дионтей Уайлдър. Бронзовия бомбардировач спечели при завръщането си на ринга срещу Роберт Хелениус миналата събота. Уайлдър нокаутира финландеца още в първи рунд.

„Джошуа срещу Уайлдър може да е най-големият мач в бокса, защото някой ще нокаутира другия в този мач“, обяви Хърн пред Fight Hub TV. „Това е сблъсък, който гледаш с широко отворени очи. Джошуа ще се завърне много рано в началото на следващата година. Искам да го видя в действие отново“, допълни Хърн.

Думите не изясниха какво означава това за милионния договор на Джошуа с DAZN. През юни 33-годишният боец парафира контракт за 90 млн. паунда с платформата за два боя на година. През тази година Ей Джей е излизал на ринга веднъж – загубата от Усик през август.