Промоутърът на Тайсън Фюри Боб Аръм нито за секунда не си е и помислял, че шампионът в тежка категория на WBC се е оттеглил от бокса. След като Олександър Усик победи Антъни Джошуа всички сега очакват бой между Фюри и украинеца, който да обедини всички титли.

Циганския цар обаче постави ултиматум – да получи 500 млн. паунда хонорар. Освен това организаторите имат време до 1 септември, да съберат парите и да подпишат договорите.

„В момента получаваме оферти от местата, които са готови да бъдат домакин на подобен мач“, заяви Аръм пред Boxingscene.com. „След това ще ни трябва още една седмица, за да се свържем с двете страни и да обсъдим нещата. Няма съмнение, че това е боят. Единственият, който има смисъл в тежка категория. Двама невероятни бойци, които не са губили никога. И двамата с пояси на сметката си. Какво по-добро от това?“, допълни Аръм.

Компанията на промоутъра Top Rank Inc. Е една от тези, които са промоутъри на Фюри. Другата Queensberry Promotion на Франк Уорън. Усик пък е представляван от К2, компания на братята Кличко.

„Имам себе си за добър приятел на Усик. Бил съм около него години наред. Още откакто подписахме с Ломашенко. Смели се се заедно с Усик много пъти. Не мисля, че ще е трудно да организираме боя с Фюри. Просто чакаме да дойдат всичките оферти“, допълни Аръм.

Очаква се подобна среща да се проведе в Саудитска арабия или Близкия изток, защото там организаторите са готови да платят много сериозни пари за такъв бой. Но има и други опции.

„Саудитска арабия вече има опит с мача, който току що отмина. Катар приема огромно събитие като Световното първенство по футбол през ноември и декември и може да са заинтересувани. Има още опция в Абу Даби, Обединените арабски емирства. Има много варианти. Хората в САЩ също проявяват интерес. Има група казина в Лас Вегас, които могат да съберат събитието на стадион Аледжиънт в Лас Вегас. В добра позиция сме за организиране на такова събитие“, завърши Аръм.