Тайсън Фюри и Олександър Усик зарадваха феновете на бокса, като обявиха, че е подписан договор за бой за безспорната титла в тежка категория. Двамата шампиони не бързаха да го направят, особено като се има предвид, че битката беше обещана в края на миналата година.

Наложи се Саудитска Арабия и милионите там да се включат, за да се стигне до договорката, и се твърди, че двубоят ще се състои още през декември тази година, въпреки че началото на следващата е по-вероятно.

Излизайки на ринга, последните трима съперници на Усик са два пъти Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа. В списъка на Фюри са Дилиан Уайт, Дерек Чисора и, ако всичко върви по план, ММА боецът Франсис Нгану.

Това е нещо, което бившият шампион в суперсредна категория Джордж Гроувс вярва, че ще бъде разликата в нощта на боя за четири пояса. Той говори пред Grosvenor Sports.

"Усик ще спечели”, обяви Гроувс. „Не мисля, че поредицата от мачове на Фюри му служи добре, за да се бие през януари, да речем, защото последният му мач беше с Чисора, който беше почти като състезателен спаринг. Предстои му двубой с боец от UFC, кой знае каква е нагласата ти, когато се биеш с някой, за когото знаеш, че е по-нисък от теб, така че дали е тренирал правилно? Във форма ли е? Имал ли е правилните спаринги?"

Извън подготовката на Фюри, Гроувс смята, че украинецът просто е по-добрият боец.

"Усик е изключителен в способността си да се променя и адаптира. Според мен боксовите му умения превъзхождат всички останали в тежка категория. Това, което му липсва в естествените размери, той компенсира с точния момент, пласирането на ударите, приспособяването на краката, темпото и силата. Това е най-тежкият двубой на Усик и може би ще бъде близък, но според мен Усик ще победи."

Фюри се изправя срещу Нгану на 28 октомври, а битката с Усик се очаква да получи твърда дата скоро след това.