Джо Джойс е непобеден в тежка категория като професионалист и всички му предписват бляскаво бъдеще. Очаква се скоро да се бие за титлата. Но не винаги пътя му на ринга е бил без проблеми. Макар миналия месец Непреодолимата сила да нокаутира Джоузеф Паркър в 11-и рунд, Джойс също си има слаби мигове. В социалните мрежи пуснаха кадри от момент като аматьор, когато Джойс е нокаутиран за 34 секунди.

Случката е от 2013 г., когато руснака Сергей Кузмин повали Джойс на европейското първенство. Тежък удар с дясната ръка в лицето свали Непреодолимата сила на земята.

„Стана много бързо. Не беше много дълъг бой. Трудно е да се опише какво ми мина през главата, защото така и не успях да видя какво има той като възможности на ринга. Това беше супертежка категория и всеки килограм има значение. Направих много добър удар в точното време и това сложи край на боя“, спомня си Кузмин пред Скай Спортс.

Кузмин призна, че би се радвал да срещне Джойс и на професионалния ринг. „Ако се случи ще е интересно да разберем какво ще стане. Няма смисъл да се сравнява един бой с друг. Надявам се един ден да се срещнем пак“, допълва сребърния медалист от европейското първенство през 2013 г.