Кариерата на Антъни Джошуа върви надолу в последните 5 години, смята промоутърът на Олександър Усик. Дмитри Салита обяви, че откакто надви Владимир Кличко през 2017 г., за да стане шампион в тежка категория, британецът върви надолу. Ей Джей се изправя срещу Олександър Усик в реванш и опит да си върне титлите на WBA, WBO, IBF, които загуби миналата година на „Уембли”. Срещата между двамата е на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия.

Джошуа нокаутира Кличко пред 90 000 на „Уембли” през 2017 и прати в пенсия легендарния украинец. След това британецът загуби титлата си от Анди Руис Джуниър, но след това си върна пояса в реванш между двамата. Сега Джошуа има шанс да се нареди до Мохамед Али и Ленъкс Люис като трикратен шампион.

„Не искам да отнемам нищо от Ей Джей, той е страхотен боксьор и направи невероятни неща в кариерата си, но откакто победи Кличко кариерата му върви надолу”, обяви Салита пред BoylSports Boxing. „Онзи мач с Кличко бе върха в кариерата му. След това той регресира и се смъква надолу с всеки следващ мач”.

„Още откакто трябваше да се бие с Джаръл Милър, но вместо това се изправи срещу Анди Руис той стъпи на пътя надолу. Дори в последвалата победа срещу Пулев изглеждаше ок, но не изглеждаше великолепно. Не изглеждаше като предишният Ей Джей”, допълни Салита.