Антъни Джошуа ще се завърне на ринга след мача с Олександър Усик през декември, независимо дали победи украинеца или не. Двамата се срещат в реванш за титлите на WBA, WBO, IBF и IBO на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия.

Сблъсъкът идва 11 месеца, след като Усик победи британеца насред Лондон. Джошуа има само 2 мача на рига откакто победи Анди Руис Джуниър, за да си върне поясите в реванша помежду им през декември 2019.

Промоутърът на Matchroom Boxing Еди Хърн обяви, че липсата на боеве е нещо, което дразни Ей Джей, но той със сигурност ще има 2 мача тази календарна година.

„Нещо, което Джошуа иска повече от всичко е да бъде активен и определено през декември ще има още един мач“, обяви Еди Хърн пред iFL TV.

Много големи мачове остават за Джошуа независимо от изхода на мача в Саудитска Арабия. Наскоро той подписа договор с DAZN и феновете чакат боеве с Тайсън Фюри, Дионтей Уайлдър и реванш срещу Дилиън Уайт. Сега обаче фокусът е върху срещата с Усик.

Спарингпартньорът на Ей Джей Фрейзър Кларк, който е бронзов медалист от олимпиадата в Токио смята, че британецът може да спечели срещу Усик.

„Целият фокус е върху Усик и да го надвие и победи. Да го постави под натиск. Въпреки че това е труден мач и много техничен, Ей Джей има своите шансове“, заяви Кларк. „В нашия лагер не се издумва думичка за Фюри или други съперници, защото знаем колко трудна е задачата сега. Усик и Фюри са двама от най-техничните боксьори дори и да се върнем назад в историята“, допълни Кларк.