Абсолютният шампион в тежка категория украинецът Александър Усик (22-0, 14 нокаута) официално поиска от IBF да отложи задължителната защита срещу хърватина Филип Хъргович (17-0, 14 нокаута). Според условията на договора е длъжен първо да даде реванш на британеца Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута). Това съобщава изданието The Ring.

Източникът припомня, че IBF ще трябва да вземе решение през следващата седмица. В крайна сметка по-рано се предполагаше, че вакантният пояс ще бъде разигран на 1 юни в двубой между Хъргович и бившия световен шампион на WBA Даниел Дюбоа (20-2, 19 КО).

На 18 май в Рияд, Саудитска Арабия, Усик победи Фюри по точки и стана първият абсолютен шампион в тежка категория от 25 години насам. В договора за двубоя беше разписана клауза за незабавен реванш.

По този начин бойците се споразумяха, че победителят от първата битка ще се откаже от пояса на IBF почти веднага. Но поради натиска на обществеността (и на суперинвеститора Турки Ал-Шейх) IBF първи заговори, че Усик има право да поиска отлагане на задължителната защита.

Списанието The Ring напомня, че искането за отлагане не означава, че IBF ще вземе решение в полза на Усик. Но те не изключват възможността Хъргович и Дюбоа да играят за временен пояс вместо за пълноправен.