Великолепна вечер очаква боксовите фенове, когато Антъни Джошуа се изправи срещу Олександър Усик в реванша между двамата на 20-и август в Джеда, Саудитска Арабия. Британецът ще опита да си върне титлите на WBA, WBO, IBF и IBO, които загуби от украинеца миналия септември. Днес бяха обявени и останалите мачове в картата за вечерта кръстена "Ярост край Червено море".

Сред срещите са две елиминационни за световни титли, които определено няма да разочароват. Грамадата от Хърватия Филип Хръгович ще се изправи срещу китаеца Жан Жилеи в елиминационен мач за титлата на IBF в тежка категория. И двамата са непобедени до момента, но един ще трябва да отстъпи на 20-и август.

Първоначално Хръгович и Жан трябваше да се срещнат на 7-и май преди мача на Дмитрий Бивол с Канело Алварес. Хърватинът обаче се оттегли по лични причини и Жан с лекота победи американеца Скот Аликзандър.

Вторият елиминационен мач ще изправи Калъм Смит срещу французина Матьо Бодерлик. Това е пряк мач в лека тежка категория за титлата на WBC. След обявяването на срещата Смит написа в социалните мрежи: „Обратно в Джеда! Миналият път там станах световен шампион. Този път ще се боря за право да стана шампион за втори път“. При последния си бой в Джеда британеца победи Джордж Гроувс за титлата в суперсредна категория. Последният му мач бе в ъндъркартата на Джошуа – Усик миналия септември в Лондон, когато победи Ленин Кастийо.

В Джеда ще се срещнат и 22-годишният Зияд Амаюф, който прави своя професионален дебют срещу ветерана Ектор Алаторе.

Ще има и исторически мач. Рамла Али среща Кристал Грасия Нова в първия в историята женски боксов мач в Саудитска Арабия. 

ПЪЛНАТА КАРТА ЗА 20 АВГУСТ В ДЖЕДА

Зияд Алмаюф – Хосе Алаторе (суперлека)

Даниел Лапин – Йозеф Юрко (лека тежка)

Андрю Табити – Тайрън Спонг (тежка)

Баду Джак – Ричард Ривера (полутежка)

Филип Хръгович – Жан Жилеи (тежка)

Рамла Али – Кристал Нова (жени- супер петел)

Калъм Смит – Матьо Бодерлик (лека тежка)

Антъни Джошуа – Олександър Усик (тежка)