Антъни Джошуа обяви, че в САЩ никога не са го уважавали като сериозен боксьор в тежка категория заради любовта на британците към чая и кралицата. Олимпийският шампион от 2012 г. спечели титлата на IBF само 3 години след като стана професионалист, след което надви Владимир Кличко в исторически мач на Уембли през 2017.

Но историята на Джошуа с американците не е на ниво. Той не успя да се договори за мач  с родения в Алабама шампион на WBC тогава Дионтей Уайлдър и феновете в САЩ решиха, че Ей Джей го е страх.

Дебютът на Джошуа в САЩ донесе първата му загуба като професионалист. През 2019 г. Анди Руис Джуниър победи британеца и това допълнително снижи репутацията му отвъд океана. Самият Джошуа твърди, че янките смятат британците по-увлечени по чая и кралицата, отколкото към бокса.

„Чувствам, че не получавам достатъчно уважение“, обяви Ей Джей преди реванша с Усик в Саудитска Арабия. „Когато започнах в тази категория си мислех „ще се изправя срещу всеки съперник. Незавизимо кой е той“. Може би защото съм британец, американците никога не са ме уважавали. Исках да донеса титлите в Англия и да покажа, че сме солидни. Някои хора обаче си мислят, че ние само пием чай и си говорим за кралицата“.

„Има хора, които продължават да ме питат „Ей Джей, какво е да се срещнеш с кралицата?“ Не ме виждаха като доминираща сила в бокса“, допълва Джошуа.