Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сулайман обяви, че при следващото събиране на борда ще бъде обявен задължителния елиминатор за титлата между Дионтей Уайлдър и Анди Руис Младши. Това ще стане на събранието на 8-и ноември.

Уайлдър вече обяви, че има желание да се бие с Анди Руис, а победителят ще стане задължителен претендент за титлата на Тайсън Фюри. Единственото нещо, което може да промени намеренията на Бронзовия бомбардировач е, ако излезе възможност да се бие с Антъни Джошуа или Олександър Усик.           

Тайсън Фюри държи пояса на WBC, след като нокаутира задължителния кандидат Дилиън Уайт през април тази година. Циганския цар има право на цяла година, преди следващата задължителна защита. На 3-и декември Фюри ще се бие с Дерек Чисора.

„WBC определи два мача като елиминатори. Анди Руис срещу Луис Ортис и Уайлдър – Хелениус. Победителите от тях ще се срещнат във финален елиминатор за задължителен претендент“, обяви Сулайман пред Fighthype.

„Уайлдър е прекрасен боец. Беше шампион на WBC в продължение на пет години и защити титлата си 11 пъти. Анди Руис също е изключителен боксьор. Той се покри със слава като победи Джошуа, но после имаше проблеми. Сега се завърна. Чака ни един прекрасен бой между двамата“, допълни президентът.