Дионтей Уайлдър за пореден път доказа колко силен удар има. Бронзовият бомбардировач нокаутира още в първи рунд Роберт Хелениус при завръщането си на ринга след година отсъствие. Американецът показа, че отново ще бъде фактор в тежка категория и сега се очаква сериозни съперници за следващия му мач.

Срещу Хелениус Уайлдър постави нов рекорд за най-малко удари необходими за нокаут на противник. Бронзовия бомбардировач често е демонстрирал силния си удар. Точно това качество го изкачи до титлата на WBC. Той обаче я загуби от Тайсън Фюри, с когото имаше 3 боя, от които два пъти се оказа губещ.

Срещу Хелениус обаче американеца бе доста икономичен, като просна съперника на земята. Финландецът, който преди време бе спаринг на Уайлдър, бе откаран в болница.

„Винаги съм се притеснявал за съперниците. Както винаги съм казвал, това не е спорт. Спортът е нещо, което играеш. А бокса не е игра. Ние рискуваме живота си тук, за да забавляваме другите“, обяви Уайлдър.

След като Хелениус бе изписан от болницата, Уайлдър го посети в хотелската стая, за да му се извини за бруталния нокаут. Очаква се следващият противник на Бронзовия бомбардировач да бъде Анди Руис. Победителят от този мач ще стане задължителен претендент за титлата на Тайсън Фюри.