Исландският исполин Хафтор Бьорнсон по-известен като Планината от сериала „Игра на тронове“ обяви, че ще има много голямо съобщение следващата седмица. Това веднага увеличи слуховете за боксов мач между него и Тайсън Фюри, които циркулират вече повече от месец.

В последните седмици Бьорнсон и Фюри не спират да разменят закачки в социалните медии. Фюри е носител на титлата в тежка категория на WBC, но все още обмисля оттеглянето си от спорта. Исландецът, който има редица победи в състезанието „Най-силният мъж на планетата“, вече има опит в бокса като участва в няколко демонстративни мача.

Планината и неговия боксов треньор Били Нелсън увеличиха слуховете за бой с Фюри, като подсказаха предстоящата „голяма новина“.

„Има нещо огромно, което предстои за него. Не мога да кажа повече, но следващата седмица най-вероятно ще бъде обявено“, заяви Нелсън пред вестник „Експрес“.

Само преди дни Бьорнсон сам обяви, че има разговори с Фюри. Исландецът вече започна да тренира. Фюри пък още мисли дали да се върне на професионалния ринг или да се оттегли. В това време той може да се позабавлява с демонстративен мач.