Феновете на бокса се нахвърлиха върху ютубъра KSI за избора да се бие срещу Иван Николов. Запалянковците обявиха българинът за неонацист заради татуировките по тялото му. KSI обяви, че ще се бие с двама съперници в една вечер на 27 август. Другият му противник е Swarmz – популярен рапър, който никога не се е качвал на ринга. Първоначално KSI трябваше да се изправи срещу Алекс Уасаби, но американеца се оттегли от срещата заради сътресение.

След публикуваните снимки на Николов феновете се загледаха в татуировките на българина. На една от тях ясно пише „White power“, на лявата му предмишница има надпис Blood & Hounor, което е име на популярна неонацистка скинхед група създадена в Англия през 1980. Споменават се и още татуировки като една от тях е свастика. 

бокс

Татуировките на Николов бяха споменати за първи път от един от предишните му съперници – Даниел Бленда дос Сантос. Той изрази недоволството си от тях, когато двамата се биха през април. Дос Сантос спечели с нокаут в първи рунд и след това обяви „Когато видях татуировките му, някои от които са с расистко съдържание, исках да го нараня. Не съм разочарован, че имахме кратък бой“.