Боксовата галавечер в Дар ел Салаам, Танзания ни направи свидетели на някои страхотни сблъсъци! Най-важната среща за българите завърши с щастлив край - Тервел Пулев размаза своя противник и постигна своята 16-а победа на профи ринга! 

Прогнозните данни на организаторите на "Тътенът в Дар" бяха, че галавечерта ще бъде наблюдавана от над един милиард зрители. Главното събитие бе мачът за интерконтитенталната титла на WBF в лека категория, която бе спечелена от Ибрахим Клас Мгендер.

Името на галата съвсем не е случайно и напомня на „Тътенът в джунглата“, когато през 1974 г. в Киншаса, Демократична република Конго (тогавашен Заир) Мохамед Али нанася първа загуба в професионалната кариера на Джордж Форман, нокаутирайки го в осмия рунд, в сблъсък за световните титли на WBC и WBA в тежка категория.


Цялата файткарта на вечерта: 

Ибрахим Клас Мгендер - Денис Муале 
             (12 рунда)

Тервел Пулев - Викапита Мероро 
             (10 рунда)

Саид Млоси Муса - Хашим Киранга 
             (4 рунда)

Шабан Хамади Джонго - Шон Милър 
             (10 рунда)

Насибу Рамадани - Нкосинати Мпхияна
              (8 рунда)

Имани Дауди Кауая - Арди Ндембо 
               (4 рунда)

Хепи Доди Моаджике - Лолита Музея 
              (4 рунда)

Стумай Муки - Реваи Мадондо 
              (6 рунда)


"Тътенът в Дар" стартира с изненада 

Първата среща от боксовата галавечер започна с двубой между Реваи Мадондо и Стумай Муки в категория супер муха. Мадондо изненада Стумай Муки, която нямаше поражение до момента и вече очаква следващия си сблъсък след няколко месеца. 


Музея сгази Моаджике за секунди 

Във втората битка от "Тътенът в Дар" Лолита Музея записа 16-а победа в своята кариера, нокаутирайки Хепи Доди Моаджике още в първия рунд. Класата в нивата бе очевидна и за Музея бе изключително лесно да нанесе осмо поражение на Моаджике. 


Ндембо победи Кауая след съдийско решение

Третата битка бе между Имани Дауди Кауая и Арди Ндембо, който влезе в сблъсъка в ролята на аутсайдер и след блестящо представяне записа първата си победа в 4-рундов двубой. В първите два рунда Кауая оказа съпротива, но в следващите мина в защитен режим, което му костваше и победата. 


Рамадани записа впечатляваща победа над Мпхияна

Насибу Рамадани е един от най-класните танзанийски боксьори и напълно очаквано, записа страхотна победа над Мпхияна. Това бе победа №31 за Рамадани, който на няколко пъти разклати своя противник, но след мощна акция Мпхияна се свлече на земята и рикошира в телевизионната камера, което може би спомогна за финализирането на битката. 


Контузия донесе най-голямата победа за Хамади Джонго

Последната среща преди сблъсъка на Тервел - тази между Шабан Хамади Джонго и Шон Милър прилючи набързо. Джонго започна изключително силно и срещата изглеждаше обещаваща, но в края на първи рунд Шон Милър контузи ръката си, което принуди рефера да започне отброяването. Така мачът приключи заради травмата на американеца и Джонго бе обявен за новият носител на вакантния интерконтитентален пояс на WBF в полутежка категория. 


Киранга и Муса предоставиха зрелище на феновете

Резервната среща на организаторите за наваксването на програмата бе от лека категория между Саид Млоси Муса и Хашим Киранга. И двамата боксьори са неопитни на профи ринга, което направи срещата изключително активна и напрегната. Все пак краен победител от сблъсъка излезе Хашим Киранга след съдийско решение. 


В следващата среща от програмата на "Тътенът в Дар" Тервел Пулев размаза своя противник от Намибия и постигна победа №16 в своята професионална боксова кариера! Повече за зрелищния мач на българина вижте ТУК! 


Мгендер завоюва интерконтиненталната титла на WBF в гвоздея на вечерта

Главното събитие също ни предложи впечатляваща битка. Мачът бе за интерконтитенталната титла на WBF в лека категория, а Ибрахим Клас Мгендер и Денис Муале дадоха всичко от себе си, за да грабнат пояса. И двамата боксьори се представиха изключително силно и изиграха всичките 12 рунда на мача, но в крайна сметка с единодушно съдийско решение (116:113, 118:110, 117:111)  Ибрахим Клас Мгендер спечели двубоя и записа своята 25-а победа.