Франк Уорън и Еди Хърн се договориха да организират апетитно боксово шоу в Саудитска Арабия. Двама от най-големите боксови промоутъри в света ще изберат по петима боксьори, които ще се бият в Близкия изток. Уорън и Хърн си стиснаха ръцете за споразумението по време на пресконференцията в понеделник за мача Антъни Джошуа - Франсис Нгану.

Негово превъзходителство Турки Алалшикх разкри, че иска да направи карта с пет двубоя, състояща се от бойци на Matchroom и Queensberry. Той обяви: "Искам да видя Еди Хърн срещу Франк Уорън... Пет на пет!"

Първоначално промоутърите изглежда са си помислили, че Негово Превъзходителство иска да организира двубой между тях. Скоро обаче разбраха, че той иска Саудитска Арабия да приеме петима бойци на Хърн срещу петима боксьори на Уорън.

Хърн и Уорън си стиснаха ръцете на сцената и двамата казаха "готово" в отговор на предложението. Реагирайки в социалните мрежи, един от феновете на бокса написа: "Турки Алалшикх е човекът, който прави битки!" Друг добави: "Това би било епично!!!" Трети фен също коментира: "Музика за ушите на всички фенове на бокса."

Джошуа и Нгану вече трябва да се срещнат в Рияд на 8 март в най-новата карта със супер мачове. Събитието през март ще включва и многобройна програма, включително защитата на временната титла на WBO срещу Джоузеф Паркър срещу Жилей Жан. Ник Бол ще се изправи срещу Рей Варгас за пояса на WBC в категория перо, а Марк Чембърлейн и Роман Фюри също ще се появят.

Ето и какви са възможните пет на пет за събитието между Еди Хърн и Франк Уорън:

 

Антъни Джошуа срещу Тайсън Фюри

Очевидният избор е двете най-големи имена в британския бокс най-накрая да се бият един срещу друг. И това скоро може да стане реалност. Ако Фюри победи Олександър Усик, а Ей Джей се справи с Франсис Нгану, планът ще бъде домашните съперници най-накрая да се изправят един срещу друг.

Калъм Смит срещу Антъни Ярд

Толкова дълго време мечтаната битка в лека-тежка категория в тази страна беше Джошуа Буаци срещу Антъни Ярд. И макар това да е така, Буаци вече напусна Хърн в полза на Sky Sports и Boxxer. Така че следващата най-добра звезда на Хърн в категория до 175 кг ще бъде Калъм Смит, бивш шампион в суперсредна категория, който току-що загуби от Артур Бетербиев.

Дерек Чисора срещу Даниел Дюбоа

Чисора всъщност не е подписал договор с Хърн, но отдавна е промотиран от него. И с отказа си да се пенсионира той продължава да бъде свързван с големи имена в тежката категория, включително Даниел Дюбоа. Това ще бъде отличен сблъсък на опит срещу младост, като и двамата са силни боксьори.

Фабио Уордли срещу Джо Джойс

Уордли вече е шампион на Великобритания и Британската общност, след като победи един от перспективните боксьори на Уорън - Дейвид Аделее. Сега той ще се стреми да се изкачи на сцената на световните титли, където Джо Джойс дълго се подвизаваше, въпреки че никога не получи шанс. Джойс се стреми да възстанови кариерата си след две загуби от Жилей Жан, така че двубой с перспективния Уордли би бил рискован.

Джош Уорингтън срещу Ник Бол

Ник Бол е доказал, че е един от най-вълнуващите бойци с рекорд от 19-0. Той си проправи път към световна титла срещу шампиона на WBC в категория перо Рей Варгас в картата на Ей Джей. Но двубоят с бившия носител на титлата Джош Уорингтън щеше да бъде гарантирано вълнуващ, докато трае.