Лейх Ууд си върна титлата в категория перо, след като прати веднъж в нокдаун Маурисио Лара и спечели по точки боя в Манчестър. Само три месеца след като беше брутално нокаутиран, Ууд се противопостави на желанията на собствения си промоционален екип, като упражни клаузата си за реванш. Но за малко да бъде лишен от шанса си за отмъщение, когато мексиканеца се провали на кантара. Това означаваше, че Лара губи титлата си и единствено Ууд можеше да я има след боя, ако спечели.

Ууд свали Лара на земята с десен ъперкът във втори рунд и повече не погледна назад. Той ръководеше действието през цялото време с удара си, остри финтове и ярки комбинации. След 12 рунда съдиите отсъдиха 118:109, 118:109 и 116:111 в полза на Ууд и той победи с единодушно решение.

„Нямаше как да загубя тази вечер. Маурисио Лара е страхотен боец, но имам страхотен отбор, знаех какво трябва да направя. Бен ме насочваше добре, Лий Уайли ме насочваше добре, този удар, с който го свалих, измислихме го и го пробихме отново и отново и се получи. Просто огромно благодаря на моя екип“, обяви шампионът.