Карл Фроч вярва, че Антъни Джошуа ще бъде „нокаутиран за секунди““, ако се изправи срещу Дионтей Уайлдър в следващата си битка. Джошуа записа първата си победа с нокаут от 2020 г., когато нокаутира Робърт Хелениус с гръмотевичен удар в седмия рунд на сблъсъка им миналия уикенд.

Това беше втората битка на Джошуа под ръководството на новия треньор Дерик Джеймс и тандема вече има две победи, но преди нокаута срещу Хелениус, феновете не бяха впечатлени от представянето на британеца, тъй като освирквания отекнаха в O2 Arena.

Беше направено много за периода на приспособяване, който Джошуа има с Джеймс, но Фроч смята, че той трябва да работи още.

„Можете да имате една или две битки за възстановяване, той смени треньора си, прави корекции“, каза Фроч в канала си в YouTube. „Но той не се възстановява, не се учи по време на работа. Той е на 33 години и трябва да продължи с добро представяне. И той не го прави и никой не го казва, защото се притесняват кого ще разстроят, дали телевизионните оператори или дали промоутърът или техен приятел. Не ме интересува, аз трябва да го кажа как е."

Сега се очаква Джошуа да се изправи срещу Уайлдър в Саудитска Арабия в началото на следващата година, като преговорите вече са започнали много преди битката му с Хелениус. Но Фроч не вярва, че това би било най-добрата идея за Джошуа.

„Нека бъдем честни, Антъни Джошуа – не се изправяй срещу Дионтей Уайлдър в следващата си битка, защото ще бъдеш напълно нокаутиран за секунди. Ако го правите за парите, вземете парите, честно казано, но се пазете, защото това е опасен спорт. Не знам какво се случва с тренировките му, но изглежда като човек, който е начинаещ професионалист, който се страхува да нанася удари и това не е достатъчно добре.. Дионтей Уайлдър ще гледа това представяне срещу Хелениус и ще се облизва“.