Промоутърът Франк Уорън настоява, че битката за безспорната титла в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик на 29 април все още може да се състои, като разговорите в последния момент ще се състоят днес следобед.

Британецът, който е в щаба на Фюри, се появи на живо в talkSPORT малко преди обяд днес, след като мениджърът на Усик, Егис Климас разкри, че преговорите между двамата са се провалили – въпреки че Циганския цар настояваше, че битката на Уембли е договорена.

Разгневеният Уорън разкри, че се е появил късен спор относно потенциална клауза за реванш, но гарантира, че няма причина препятствието да не може да бъде преодоляно, заявявайки: „Убедих Тайсън да приеме реванша. След това се заехме с това как ще бъдат разпределени парите в реванша. Реваншът се превърна в странични разговори. Защо това не може да бъде преодоляно, ако Усик иска битката?“

След това промоутърът на Усик Алекс Красюк се присъедини към обаждането, признавайки, че Усик е този, който е сложил край на преговорите и разкривайки, че украинецът „не издържа повече“. Той също така настоя, че Фюри не е склонен да плати £1 милион от приходите си на Украйна, условие, поставено от Усик.

След това обаче Уорън и Красюк се съгласиха да говорят по телефона незабавно, като Уорън се надяваше, че официално съобщение може да бъде направено още днес.

Уорън, по-рано в разговора, разкри, че е бил информиран за прекъсването на преговорите едва във вторник. „Не, не потвърждавам, че е приключило“, каза той.

„Всичко, което получих от Климас официално, беше имейл, в който се казваше: „Господа, надявам се, че сте добре, няма да навлизам в подробности, да започвам да обвинявам или да соча с пръст някого, но бихме искали официално да обявим, че Тийм Усик е извън по-нататъшни преговори относно битката на 29 април". Получихме това вчера, за първи път чухме за него.

Усик преди това се съгласи с искането на Фюри за разделяне 70:30 в негова полза за сблъсъка на Уембли, като Уорън в сряда добави, че повечето от детайлите - включително кой ще отиде първи на ринга - са били уредени.

След това обаче екипът на Усик се отказа, след като беше помолен да се откаже от предложената клауза за реванш. Сега Уорън настоява, че Фюри - който тренира пълноценно от три седмици - се е съгласил да запази клаузата за реванш в договора, въпреки че разделянето за втора битка все още не е договорено.

Смята се, че Усик е поискал разделяне 70:30 в своя полза в реванша, ако надделее в началния двубой. Фюри обаче поискал разделяне 50:50 в реванша, ако загуби - същите условия, дадени на Антъни Джошуа в неговия реванш срещу украинеца.

Остава да се види дали двата лагера действително могат да постигнат пълно споразумение, като Уорън призна, че преговорите ще трябва да бъдат финализирани в рамките на следващите ден или два, за да остане битката възможна.

Красюк обаче е сигурен, че на този етап двубоят остава прекратен. Той каза: „Само Бог може да даде 100 процента гаранция, но от наша гледна точка това няма да се случи на 29-ти. Много съм искрен. Каквото, такова. Лагерът на Усик дръпна щепсела“.

По-рано в сряда украинецът критикува Фюри, че е поставил "толкова много препятствия" по пътя на битката и в крайна сметка обвини британеца за пропадането на двубоя.