Антъни Джошуа е постигнал съгласие с Тайсън Фюри за два боя, предаде промоутърът на Ей Джей Еди Хърн. Двамата боксьори държат да се боксират един с друг, като победителят ще обедини всички титли в тежка категория, като всичките колани са в британците.

„Направихме страхотен прогрес в преговорите”, бе коментарът на Хърн пред Sky Sports. „Има все още какво да се доизглажда, но вече гледаме за стадиони и евентуални дати”.

Впечатление прави, че в интервюто си пред английската медия Хърн не обели нито дума за Кубрат Пулев. Българинът е претендент №1 за колана на IBF, който е притежание на Джошуа.

„Редно е да кажем, че имаме финансовата договорка за два боя. Говорихме с мениджмънта на Фюри и изложихме вижданията си, както и те техните. Движим се в правилната посока за тези боеве. Убеден съм, че двамата ще дадат всичко от себе си, за да стане истински спектакъл. Безспорен факт е, че Дилиън Уайт е претендент за колана в WBC, който пък е притежание на „Циганския крал” – Фюри”.

„Най-тежкото в преговорите премина – финансовите детайли. Надявам се първият мач между двамата да е през лятото на 2021-а година”, отсече Еди Хърн.