Ако някой е имал съмнения, че Кубрат Пулев е във висшия ешелон на тежката категория в професионалния бокс, те би трябвало да бъдат разсеяни от поредната класация на изданието Boxing Insider, което подреди най-елитните имена при най-тежките. 

Според анализаторите от сайта, най-елитният клуб в момента се състои от трите големи имена - Антъни Джошуа, Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, като към тях няма как поне временно да не се прибави и Анди Руис, който победи Джошуа и взе три от световните титли. 

И веднага след тях се нарежда дивизията на силните боксьори, които се опитват да нахлуят в този ексклузивен елитен клуб. А от изданието наредиха в него на първа позиция Кубрат Пулев. Останалите имена са Луис Ортис, Дилиан Уайт, Александър Поветкин, Джоузеф Паркър, а отскоро и Олександър Усик. 

Нормално е Кобрата да е смятан за един от най-силните боксьори в тежка категория, след като е задължителен претендент за световната титла в IBF, а в същото време е допуснал и само една загуба на професионалния ринг от легендата Владимир Кличко.