Промоутърът Еди Хърн отново се нахвърли върху Тайсън Фюри, че "се интересува само от едно нещо - парите". Шефът на Matchroom Boxing даде интервю пред Пиърс Морган и каза, че Циганския цар не може да се смята за велик, докато не победи Олександър Усик и Антъни Джошуа.

34-годишният Фюри ще се изправи срещу бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану в кросоувър битка в Саудитска Арабия на 28 октомври. Двубоят между него и обединения шампион Усик се провали по-рано тази година, като много фенове на бокса критикуваха Фюри за това, че участието му в сблъсъка не се случи.

Сега Усик ще се изправи срещу друг британец, Даниел Дюбоа на 26 август. Две седмици преди това, Антъни Джошуа се среща с Дилиън Уайт в изцяло британски бой в O2 Arena, а Ей Джей чака да се бие с Дионтей Уайлдър, ако победи Уайт.

И Хърн, който рекламира Джошуа, вярва, че Фюри има още какво да направи, за да се утвърди като един от най-добрите някога в дивизията. На въпрос на Пиърс Морган защо Фюри срещу Джошуа все още не се е случил, той отговори:

„Тайсън Фюри не винаги е толкова честен, колкото изглежда в Instagram. Времето е нещо. Телевизионните права и партньорствата са нещо. Instagram е нещо, егото е голямо нещо".

„Трябва да бъдем честни. Тайсън Фюри се интересува само от едно нещо – парите. Не ми говорете за наследство, не ми говорете за неоспорим шампион. Той е победил Кличко и Уайлдър – това са неговите победи. Той трябва да победи Усик и Ей Джей и тогава можем да говорим за него като за един от най-великите състезатели в тежка категория на всички времена“.

„Но за да създадеш наследство, да създадеш тази история, да останеш известен като съвременен велик, да се изравниш с Мохамед Али, Ленъкс Луис, Джо Фрейзър, тези момчета, той трябва да победи Усик. И той трябва да победи Антъни Джошуа. Но особено Усик."

Фюри остава непобеден като професионалист, печелейки 33 от 34-те си битки - единственият не спечелен мач - спорното равенство с Уайлдър през 2018 г. След това той продължи и нокаутира американеца във втория и третия им мач.

Олимпийският златен медалист Усик може да се похвали с перфектен рекорд, като спечели всичките си 20 професионални двубоя – печелейки титли в полутежка и тежка категория. Джошуа загуби три от 28-те си битки - една от Анди Руис младши и две от Усик.