Бившият световен шампион Ивендър Холифийлд даде своите съвети на Антъни Джошуа за това, как да победи Олександър Усик в реванша помежду им. Двамата се срещат отново в събота в Джеда, Саудитска арабия. Битката е за титлите в тежка категория на WBA, WBO, IBF, IBO и Ring Magazine.

Според Холифийлд, Джошуа трябва да бъде много по-агресивен. Британецът често бе критикуван, че е подходил много пасивно през септември миналана година, когато Усик спечели с единодушно съдийско решение. Холифийлд, единственият четирикратен световен шампион в тежка категория, смята, че единственият шанс на Джошуа е да го притисне от началото. Ако Ей Джей спечели ще се нареди в елитен клуб от боксьори като Мохамед Али и Ленъкс Люис, като трикратен шампион.

„Може да не е толкова лесно, но в първия мач Джошуа не успя да се доближи до Усик. Има вероятност и сега да не се получи. Ако Джошуа иска да спечели, трябва да е агресивен и да накара съперника да се бие по начина, по който Джошуа иска. Трябва да използва ръстовото си предимство. На големия срещу малкия“, обяви Холифийлд.

59-годишната легенда в бокса е почетен гост за мача в Джеда. Той говори с Джошуа на ринга след мейдината част във вторник. Британецът не пропусна да си направи селфи с единствения човек обединил всички титли и в полутежка и в тежка категория.

Холифийлд обяви, че Джошуа трябва да се поучи от грешките си в първия мач. „Ако аз загубя мач се питам, къде сбърках? Трябва да разбера това и да го коригирам. Той трябва да се поучи от грешките си“, допълни Холифийлд.

Легендата отказа да даде прогноза кой ще победи. „Всеки ме пита това. Но аз трябва да видя като свърши мача на кой ще вдигне ръката съдията. Тогава ще знам. Нямам прогноза. Това няма да помогне на никой. Просто ще гледам като всеки друг“, завърши Холифийлд.