Датата 28 юни 1997 година е паметна за света на спорта и по-точно на бокса. На нея един от най-скандалните състезатели Майк Тайсън отхапа парче от ухото на противника си Ивендър Холифийлд. 
 
Тайсън бе дисквалифициран, лишен от лиценз за бокса и глобен с 3 млн. долара. 12 години след инцидента Майк  се извини на Холифийлд, който прие извинението и заяви, че не се сърди.
 
Наскоро Тайсън си припомни с усмивка скандалната история.
 
"Той ме чукна един-два пъти с глава и ме разгневи. Падна ми пердето, признавам. Исках да го захапя за лицето, да отхапя парче от бузата му или носа му. Но го направих с ухото.
Когато ме наказаха за отхапаното ухо на Холифийлд през 1997-ма, не осъзнавах още какво се случва. Когато обаче видях глобата - 3 милиона долара, си казах. Човече, това са купища пари, по дяволите!
 
Но да призная, аз изкарах верятно двойно повече от снимките с фенове и най-вече - със знаменитости, как се правя, че им отхапвам ушите. Каниха ме в студия, снимахме реклами, правих го по благотворителни вечери и големи церемонии в Холивуд... Върнах си не само парите от глобата, а доста повече. Чисто финансово, аз съм на плюс от тази случка", призна Тайсън.