Огромният претендент в тежка категория Джарел Милър постигна победа с технически нокаут в 6-ти рунд над бившия световен шампион Лукас Браун, в Дубай. Милър, който влезе в битката с най-тежкото си тегло в кариерата от 151 кг, спечели първата си победа за 2023 г. и трета след завръщането си от продължителна пауза от спорта след провален допинг тест през 2019 г.

Браун беше конкурентен в началото на битката, но в крайна сметка не можа да се противопостави на обема и силата на Голямото бебе.

Милън вкара няколко много силни удари с дясната ръка в шестия рунд, които пратиха австралиеца на земята. Скоро след това съдията спря боя. Милър вече е с 26 победи и записа своя 22-ри нокаут, докато Браун пада до 31 победи и 4 загуби, като всичките му поражения са с нокаут.

„Понякога не можеш да нокаутираш всички веднага“, каза Милър на говорителя Тайрън Уудли след двубоя. „Знаеш ли, имах почивка от три години и половина и Лукас беше първият опонент в играта, който дойде тук и за когото знаех, че може да победи. Но аз се чувствах добре днес. Просто знаех, че трябва да настроя духа си и просто да започна да се фокусирам и да избягвам ударите му. Нямам нищо друго освен уважение към Лукас”, обяви Голямото бебе.

През 2019 г. Голямото бебе беше пред най-голямата възможност в процъфтяващата си кариера след 18 поредни победи, когато беше посочен като опонент на Антъни Джошуа. Въпреки това, бившият кикбоксьор в крайна сметка даде положителна проба за забранено вещество GW501516, като допълнителни тестове също откриха EPO и HGH, което доведе до забрана на Милър от Атлетическата комисия на щата Ню Йорк.

Вместо това Джошуа се изправи срещу Анди Руис, и загуби титлата си след като мексиканеца го нокаутира в седмия рунд.

След четири години извън ринга, завръщането на Милър бе с победа над Ариел Естебан Бракамонте в осем рунда в Буенос Айрес, преди да последва нокаут срещу Дерек Карденас. Победата на Милър над Браун е най-значимата му победа от 2018 г., когато той нокаутира непобедения румънец Богдан Дину.

Браун постигна впечатляваща победа с нокаут в първия рунд над Джуниър Фа през юни миналата година, но на 43 г. може би си мисли да свали ръкавиците завинаги.