Връщайки се на ринга за пръв път след случилото се след мача с Богдан Дину, задължителният претендент Кубрат Пулев утвърди статута си в тежка категория при победата над Райдъл Букър, така стартира анализът на Джейк Донован. Въпреки това боксовият анализатор отвъд Океана смята, че българският боксьор не е успял да впечатли с изявите си в калифорнийския град Фресно.

Пулев омиротвори Букър след съдийско решение (98-92 и на два пъти 99-91) в „Чъканси Парк”.

Сблъсъкът беше първият мач за Пулев след краткото спиране на спортните му права, издадено от Атлетическата комисия в Калифорния. Той бе дисциплинарно наказан заради целувката с репортерката Джени Суши миналия март в Коста Меса, Калифорния. Според Донован, Кубрат Пулев е стартирал „летаргично” двубоя, което е позволило на роденият в Детройт 39-годишен Букър да си пробие път към силен първи рунд в мача.

„Букър започна да се бие, спазвайки заръката, че трябва да е максимално концентриран срещу „гладен за успех” срещу него боксьор. Американецът стартира много добре и се възползва максимално от летаргията в играта на Кубрат Пулев, който просто не успя да пусне ръцете си”, пише Донован.

„Пулев вдигна темпото в два поредни рунда, но не много, а достатъчно, за да предизвика подуване около дясното око на Букър. Боят продължи да се движи мудно до третия рунд, който се отличаваше с повече бутане, отколкото удари, но там Пулев започна да прави разликата между класите. Букър вкарваше с дясната си ръка няколко случайни контраатаки, но недостатъчни, за да разклатят Пулев”, продължи анализаторът.

В четвъртата част Пулев започна „да пуска” дясната си ръка по-редовно, за да принуди Букър да премине в цялостна отбрана. Изискването от ъгъла на американеца бе да се насочи към тялото на Пулев, но в голяма степен българинът зачеркна опитите на съперника си за атака. Безспорен факт е, че Пулев беше много неаткивен, а това бе нещо, което уби темпото на мача и със сигурност е повлияло на Букър в амбицията му в хода на мача”, коментира още Донован.

„Ветеранските трикове не се движиха добре, а преди осмия рунд треньорът на Букър – Джими Пол, повтори, че трябва да започне да нанася удари. В противен случай боят щеше да бъде прекратен. Букър вече отсъстваше, след като бе изтощен физически, а Пулев отказа да се възползва. Българинът продължи да използва ударите си, за да събере разлика в резултата, а не да се опита да го нокаутира”, завърши Джейк Донован.