Българският боксьор Кубрат Пулев записа 28-ма победа в своята кариера. Кобрата бе категоричен и спечели двубоя срещу бившия затворник Райдъл Букър с единодушно съдийско решение (99-91, 98-92, 98-92).

На ринга във Фресно, Калифорния американецът успя да оцелее без да бъде нокаутиран и издържа всички 10 рунда, но през цялото време се защитаваше.


Българинът защити повече от убедително своя статут на официален претендент за световната титла на Международната федерация по бокс и очаква бой за нея до 31 май 2020 година. Негов опонент ще бъде победителят от дългоочаквания реванш на 7-и декември между Антъни Джошуа и Анди Руис-младши.

8 снимки

Кобрата вкара общо 690 удара, от които 163 значителни.

Първи рунд 

Още в началото на рунда Райдъл Букър регистрира ляв прав в главата на Кобрата. Последвалите минути бяха равностойни, като българинът бе изключително предпазлив и проучваше съперника. Последва опит за ляво кроше от страна на Кобрата. Букър все пак регистрира повече удари в тялото на Кобрата, който избухна с ляв прав, след като скъси дистанцията. 

Втори рунд 

Отново Букър потърси пръв атака в тялото на българина. Кобрата обаче натисна и регистрира дясно кроше. Букър реагира веднага и отвърна с късо дясно кроше. Кубрат Пулев притисна американеца до въжетата и регистрира две леви крошета в главата му. Букър пробва ляво кроше, но безуспешно. Българинът отново притисна противника си в ъгъла, но двоен ляв прав помогна на Букър да отблъсне Кобрата. Последваха няколко удара в главата на Букър, който контрира с ъперкът. 

Трети рунд

Всеки следващ рунд бе по-добър за българина, който веднага изстреля ляв-десен в главата на Букър, а американецът отвърна с десен прав. Кобрата регистрира ляво кроше в главата и потърси нови комбинации, но Букър се защитаваше успешно. В края Кобрата регистрира комбинация от леви и десни крошета и отвори аркада на дясното око на американеца.

Четвърти рунд

Американецът започна агресивно и заби дясно кроше в главата на Кобрата, който отвърна с ъперкът. Букър премина в защитна позиция, а българинът вкара дясно кроше и десен ъперкът в главата на американеца. Букър опита ляв прав, но Кубрат засили натиска и го притисна до въжетата, където регистрира нова комбинация от удари. Последва размяна на удари. 

Пети рунд

Букър започна рунда с атака в тялото на Кобрата, а той отвърна с комбинация от удари. Българинът усили напора и Букър отново се озова притиснат до въжетата. Американецът успя да се измъкне и регистрира ляво кроше в главата на българина. Последва комбинация от удари на сметката на българина. Кобрата вкара ляво кроше, което разклати американеца и забави реакциите му. 

Шести рунд 

Кобрата стартира рунда с тежко дясно кроше в главата на Букър. Американецът опита удари в тялото на българина, но отново бе притиснат до въжетата. Букър все пак остана опасен и вкара комбинация от удари в тялото и дясно кроше в главата на Кубрат. Последваха точни десни крошета в главата на Букър и комбинации в тялото, с които Кобрата компенсира. 

Седми рунд

Рундът започна с мощна атака на Кобрата, който вкара комбинация от десни прави и десни крошета. Букър отвърна с опит за дясно кроше в главата на българина, но отново се озова в ъгъла на ринга, където Кобрата регистрира комбинация от удари. Българинът вкара серия от десни крошета в главата на Букър. Притиснат до въжетата, американецът отнесе силен десен прав, след което направи опит да отвърне, но Кубрат контрира с дясно кроше. 

Осми рунд

Стартът на рунда бе по-предпазлив от предишния, но Кубрат отново притисна противника си до въжетата, където вкара комбинация от десни прави и десни крошета. Последва мощен десен ляв на българина, но Букър показа добра защита и устоя на атаката. Кобрата отново притисна Букър и регистрира бърз ляв десен в главата му, а Букър се концентрира основно върху защитата си. Американецът опита клинч, но Кобрата се измъкна перфектно от ситуацията и нанесе последния удар в рунда. 

Девети рунд 

Кобрата започна рунда с дясно кроше. Букър премина в защита и темпото на двубоя спадна драстично. Българинът контролираше събитията и успя да вкара комбинация от удари, след което регистрира две мощни десни крошета, а Букър най-накрая отговори с ляво кроше. Кобрата притисна Букър до въжетата и регистрира комбинация от удари от перфектна дистанция. 

Десети рунд 

Тоталната доминация на Кобрата се затвърти и в последния рунд. Българинът атакува с със серия от десни удари в главата на американеца. Букър потърси къси десни ъперкъти от клинч, но Кобрата се затвори перфектно и вкара отличен ляв прав. Кобрата опита още един ляв прав, но Букър се наведе в точния момент и успя да избегне удара. Пулев отговори с неспирна атака и ляво кроше. Последният удар в двубоя бе на сметката на Кобрата, който вкара силен десен прав в главата на съперника си. 

Първите думи на Кобрата след победата можете да прочетете ТУК! 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.