Боксовият промоутър Франк Уорън разкри как е бил свален на земята от Майк Тайсън заради неплатена сметка за бижута в размер на 2 млн. паунда. Уорън опитвал да възроди кариерата на Тайсън в началото на века и уредил няколко боя за Железния във Великобритания. Именно тогава станал инцидентът.

„Първият път, в който Тайсън дойде в Англия всичко беше наред. Беше учтив, никакви проблеми“, спомня си Уорън в подкаста на Анди Кълсън. „После отиде в бижутериен магазин и излезе с бижута за 1,5-2 млн. паунда. Нещо такова. Без да плати. От магазина, разбира се, ми звъняха постоянно за парите. А аз звънях в САЩ. Каваха ми „Не се притеснявай, ще ги платим с парите от следващия бой“. Когато се върна за втори път при нас, беше ужасно. Беше хаплив, невъздържан, съвсем различен“, спомня си Уорън.

„Сметката не беше платена, а той пак отиде да купува бижута, защото имаше ново момиче, на което искаше да направи впечатление. Ако съкратим историята, той се вбеси. Извикаха ме в хотела му и аз се качих. Казаха ми „Майк не е доволен“. В следващата минута той замахна и ме удари. Бях в комоцио.Не го очаквах. Изправих се, а в стаята бе пълна лудница. Но вината си е моя. Трябваше да знам в какво се забърквам и да се измъкна още в началото“ завършва Уорън.

За щастие на промоутъра, ударът на Тайсън го оставил само с посинено око. „Бях бесен, а адвоката на Шоутайм искаше да извикаме полицията. Отказах. Всички вестници писаха, че съм със счупена челюст, счупени ребра… Нямах нищо счупено. Просто посинено око“.