Тайсън Фюри обяви, че не желае всичките пояси, които Олександър Усик притежава. Циганския цар реши, че няма да се пенсионира и утре ще се изправи срещу Дерек Чисора в Лондон. Очаква се в началото на следващата година Фюри и Усик да се сблъскат в мач обединяващ всички титли в тежка категория. Англичанинът държи пояса на WBC, а Усик държи титлите на WBA, WBO, IBO и IBF. Смята се обаче, че IBF ще накарат украинеца да се бие със задължителния претендент Филип Хъргович и това може да извади този пояс от обединителния мач.

Фюри обаче въобще не се притеснява от това. „Не ме интересува лай..та титла на IBF, за която така и ли иначе не бих се бил“, обяви Циганския цар пред iFL TV. „Така че прозвището обединяващ титлите не важи за мен. Аз няма да се бия за пояса на IBF, това е факт. Няма да платя техните такси… Те никога, никога, никога няма да сложат колан върху Циганския цар. Отнеха ми титлата след около 4 дни, четири или пет“, добави Фюри.

Той спечели пояса на Международната боксова федерация, когато надви Владимир Кличко през 2015, но след като бе уговорен реванш, титлата на Фюри бе отнета, защото не иска да се изправи срещу задължителния претендент Вячеслав Глазков. По-късно Фюри се оттегли от реванш с Кличко заради психически проблеми и след като даде положителна проба за кокаин.