Тайсън Фюри обяви, че се бие с Олександър Усик само за парите, а не за възможността да се докаже като най-добрия в тежка категория на своята ера. Циганския цар се изправя срещу украинеца в исторически двубой в Саудитска Арабия след две седмици.

35-годишният Фюри може да стане първият безспорен шампион в дивизията от повече от 25 години, ако спечели титлите на WBA, WBO, IBF, IBO и Ring в Рияд. Но британеца се интересува повече от високия хонорар, който ще спечели, отколкото да запише за постоянно името си в историческите книги.

„Това не е по-важно от всички други битки, които съм имал преди. Поне за мен. За него това може да означава нещо много по-специално, не знам. Никога не съм говорил с него за това. Просто ви казвам истината. Истината е, че за мен е вълнуващо и привлекателно заради количеството пари, които получавам. Не заради коланите, които са на линия."

Фюри е спечелил толкова много колани през годините, че явно вече не значат нищо за него.

„Ако някога имате време да дойдете в Моркамб, може да отскочите до всекидневната, ще ви покажа 26, 27 колана, които не виждат дневна светлина. Когато си млад човек и не си спечелил нищо и спечелиш титла в Централна зона, или титла на Англия, или титла на Ирландия, това е всичко за теб. Еха. Но аз съм на 35 години с цяла армия от деца и бях до ада и обратно. Защо вече ме интересуват коланите в шкафа?“

Фюри ще се присъедини към елитна група, включваща хора като боксовите икони Роки Марчиано, Мохамед Али и Ленъкс Луис, ако спечели битката с Усик. Но той е категоричен, че ставането едва 26-ият човек за 103 години, който ще бъде безспорният крал на тежката категория, ще бъде просто още един ден в офиса.

„Все едно да изкачите Еверест десет пъти. Първият път щеше да е фантастично, но когато сте го правили много пъти … наистина ли вече има значение? Това е професионален бокс. Ако не ставаше въпрос за правене на пари, колкото можете… Ние сме бойци с награди. Ние сме бойци. Ние сме като високоплатени компаньонки. Имате много кратък период, за да спечелите възможно най-много пари.“

Известно е, че Фюри е получил около £40 милиона за последната си битка срещу Франсис Нгану и ще спечели още повече срещу Усик.