Еди хърн смята, че Антъни Джошуа се нуждае само от още три победи, за да влезе в Международната боксова зала на славата. Двата престоя на боеца от Уотфорд като носител на няколко титли в тежка категория вече го направиха достоен за влизане в Британската боксова зала на славата.

Въпреки че има по-малко от 30 професионални мача, Джошуа участва в огромните 12 битки за световната титла, както и е в една обединителна битка. Въпреки че Ей Джей вече се е удостоверил като велик британски боксьор, приемането му в Международната зала на славата по никакъв начин не е гарантирано.

Хърн обаче вярва, че британецът може да спечели билета си за нея с победи над Дилиън Уайт, Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. Шефът на Matchroom Boxing каза: „Ако победите Дилиън Уайт, Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, вие сте в Залата на славата. Без напрежение“.

33-годишният Джошуа ще има възможност да отбележи първото от тези имена от този списък следващия месец. Двамата подновяват съперничеството си в O2 Arena, в Лондон на 12 август. Победа над Уайт ще накара Джошуа да финализира дългоочаквания мач с бившия шампион на WBC в тежка категория Уайлдър.

Джошуа се надяваше да се изправи срещу Тайсън Фюри по-късно тази година, но преговорите за „Битката за Британия се провалиха за трети път. Той каза пред Sky Sports: „Не съм разочарован. Това е реалността, в която живеем. Това е реалността. За съжаление не се случи, но не съм разочарован, защото знаем защо. Хората започват да виждат. Това е начинът, по който боксът протича понякога. Хората са просто… просто е жалко“.