Битката между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа е все по-близо, след драстична промяна в ранглистата на WBC в тежка категория. „Битката за Британия“ е на път да се осъществи на 3 декември на стадион „Принсипалити“ в Кардиф, след като Джошуа прие условията на Фюри. Очаква се да мине погребението на кралица Елизабет Втора, за да се финализира договора.

Още една крачка към боя бе новата ранглиста на WBC, където Фюри държи титлата. Антъни Джошуа се изкачи до №6 в списъка на Световния боксов съвет. Това му дава право да се изправи срещу Фюри.

Мексиканската боксова организация никога не е оценявала Джошуа, защото той никога не се е бил под егидата на WBC. Той държеше поясите на WBA, WBO, IBF и IBO, преди да ги загуби първо срещу Анди Руис Джуниър, а после и срещу Олександър Усик.

„Джошуа влиза в ранглистата по заслуги и защото няма никакви отношения и задължения към други организации“, обяви президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сулаиман.

„Джошуа не бе в ранглистата ни досега, защото бе шампион на други организации и имаше договори с други организации“, допълни президентът. На въпрос дали Ей Джей е добре позициониран да се бие с Фюри, отговорът беше „Да, добре позициониран е“.