Олександър Усик говори за пъви път за това, че реваншът срещу Антъни Джошуа е и битка за Украйна. Световният шампион в тежка категория признава, че все още не знае какво да каже на децата си, когато го питат за войната. 

„Децата ми не спират да ме питат защо искат да ни убият?“, признава боксьорът, който се превърна в национален герой на Украйна, когато миналия септември детронира Джошуа. „Не искам да им казвам“, допълва боксьорът. 

Той участва в съпротивата в родината си и трябваше да напусне поста си в защитата на Киев, за да отпътува за реванша срещу Джошуа. Сблъсъкът между двамата е на 20 август в Саудитска Арабия. 

„Не исках да напускам града си. Наистина не исках да напускам страната си. Но когато отивах в болниците, където нашите ранени войници се лекуваха, всички ми казаваха да отида и да се боксирам. Да се бия за гордостта на Украйна и че ще направя дори повече ако се бия на ринга, отколкото там“, разкрива още Усик. 

„Така че искам да донеса радост на тези войници. Веднага след като защитя титлите си срещу Джошуа се връщам в Киев. Трябва да бъда в моята страна“. 

Разрешението за боксьора да напусне Украйна идва лично от президента Зеленски и двамата братя Кличко, които също като Усик  донесоха титлите в тежка категория в Украйна преди време. Единият от тях в момента е кмет на Киев.