Антъни Джошуа изригна с видео, в което категорично отхвърли появилите се слухове, че е подписал контракт, за да се откаже от реванш с Олександър Усик. Британските медии, начело с „Телеграф“ публикуваха информация, че Ей Джей се е съгласил на оферта от 15 милиона паунда, за да позволи на новия шампион на WBA WBO IBF IBO да се боксира с Тайсън Фюри с цел обединение на поясите с този на WBC.

Информацията обаче била крайно изопачена и дошла в резултат на изказване на мениджъра на Джошуа – Еди Хърн, който посочил сума от 20 милиона паунда, 15 за бившия шампион и 5 за Дилиън Уайт, срещу която евентуално двамата ще разрешат провеждането на такъв обединителен мач. Именно Уайт пък е претендент №1 на WBC и също влиза в уравнението за шампионските пояси.

„Знаете ли, виждам мои цитати от интервюта, които изглежда съм дал. Но се чудя откъде идват, защото не съм давал такива интервюта. Чувам, че някакви хора казват, че ще приема 15 милиона паунда, за да се отдръпна. Нито съм подписвал, нито съм виждал такъв договор“, категорично заяви видимо раздразненият Джошуа.

БГНЕС
46 снимки

„Спрете да слушате такива глупости. Аз съм човекът, който контролира бъдещето си, както и бизнеса си. Бизнесът ми зависи от мен, а аз съм умен човек и взимам добре обмислени решения. Не слушайте глупости. Ако аз ви кажа нещо, само тогава трябва да знаете, че е истина“, допълни британецът.