Британският боксьор в тежка категория Антъни Джошуа може да откаже реванш с шампиона на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) Олександър Усик от Украйна за 15 милиона паунда (около 18 милиона евро), за да даде шанс на украйнеца да се бие с шампиона на Световен боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри, съобщава вестник "Телеграф".

През септември миналата година Джошуа загуби от Усик в двубой от 12 рунда в Лондон и загуби трите пояса. Договорът за мача включваше клауза за реванш. На 10 октомври промоутърът на Джошуа Еди Хърн каза пред DAZN, че реваншът между боксьорите ще се проведе в началото на пролетта на 2022 година.

Според "Телеграф" бившият шампион е готов да откаже реванш с украинеца, за да се срещне той с Фюри в двубой за титлата абсолютен световен шампион. Мачът трябва да се състои в една от страните от Близкия изток през пролетта. Затова Джошуа ще получи 18 милиона евро компенсация.

Съобщава се, че самият британец възнамерява да се срещне с победителя от битката Фюри - Усик в бъдеще.

35-годишният Усик няма поражението на професионалния ринг - 19 победи (13 от тях с нокаут). 32-годишният Джошуа има 24 победи (22 с нокаут) и две загуби, а 33-годишният Фюри е постигнал 31 победи (22 с нокаут) и едно равенство.