Антъни Джошуа определи Владимир Кличко като най-силния удар, срещу когото някога се е изправял на ринга. Британската звезда победи украинеца с нокаут в 11-ия рунд на "Уембли" през 2017 г., но призна, че е можело да бъде "изнесен на носилка".

Джошуа, който се завръща на ринга в събота с надеждата да поднови кариерата си срещу американеца Джърмейн Франклин в O2 Арина в Лондон, претърпя първото поражение в кариерата си, когато се изправи срещу аутсайдера Анди Руис в Ню Йорк през 2019 г.

Британската звезда загуби тежко, като беше съборен на платното четири пъти от тежкия мексиканец. Той също беше победен от Александър Усик през 2021 г. на стадион Тотнъм Хотспър, преди да претърпи още една загуба миналия август от украинеца в реванша им.

Но Ей Джей разкри, че Владимир Кличко е притежавал най-мощните удари, срещу които е се е изправял.

„Кой ме удари най-силно? Да, Кличко. Когато излязох на ринга с Кличко просто знаех, че това може да стане по два начина. Мога или да спечеля, или ще бъда проснат по гръб. Да ме изнесат на носилка. Този човек е звяр, той е звяр“.

„Щях да кажа Руис, но когато ме удари Кличко сякаш получавах мозъчно сътресение“.

Джошуа падна за първи път в кариерата си, когато Кличко удари тежка дясна ръка в шестия рунд. Но роденият в Уотфорд боксьор се върна по грандиозен начин, за да добави световната титла на WBA в тежка категория към своята корона на IBF. Кличко бе повален три пъти, преди Джошуа да осигури победата пред 90 000 фенове на Уембли.