Антъни Джошуа обяви, че е освободил треньора Роб МакКракен и останалата част от екипа си, защото не са му казали, че губи мача с Олександър Усик. Британецът загуби по точки миналия септември и веднага след това работата на хората от ъгъла бе поставена под въпрос.

Джошуа реагира като освободи дългогодишния си треньор МакКракен и асистента Джоби Клейтън. Не целият персонал обаче е уволнен. Анхел Фернандес все още е в екипа, който сега се ръководи от Роберт Гарсия. Те подготвят Ей Джей за реванша срещу Усик, който ще е на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия.

Всички сега са инструктирани, че трябва стриктно да държат в течение Джошуа относно развоя на мача. Дори и да е в губеща позиция.

„Имаше много неща, които се случиха в моя ъгъл и това не бе от полза. Ъгълът е като питстоп. Имаш може би 55 секунди, за да се успокоиш, да поемеш вода и за прости инструкции. Така трябва да се случва. Твърде много гласове не са добре за никой“, призна Джошуа.

„Обясняваха ми за лявото кроше и за правия удар, вместо да ми кажат, че губя мача. Един треньор трябва да влияе психологически на боксьора, за да може той да надскочи себе си“, допълва Ей Джей.

32-годишният британец изненадващо опита да надвие съперника по точки и така и не прибегна до друг план, когато мачът започна да му се изплъзва. Причината била, че той така и не разбрал, че губи срещата.

„Кълна се, че мислех, че печеля. Струваше ми се, че изглеждам като Мохамед Али там. По време на мача мислех, че печеля, но знаех, че в такива срещи нещата са близки. Никой не ми каза, че губя мача и че изоставам много. Не обвинявам никого. Просто мислех, че печеля“, завършва Джошуа.