38-годишният британец в тежка категория Джо Джойс (16-3, 15 нокаута) в интервю за местните медии изрази мнението си за предстоящия на 21 септември двубой между двама сънародници: световния шампион на IBF Даниел Дюбоа (21-2, 20 нокаута) и бившия обединен шампион Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута).

Джо оцени бойците по сила, издръжливост, скорост, боксов интелект и характер. Джойс коментира и реванша между обединения шампион от Украйна Олександър Усик (22-0, 14 КО) и бившия британски шампион Тайсън Фюри (34-1-1, 24 КО), който ще се състои на 21 декември в Саудитска Арабия.

Въпрос: Правили сте спаринги както с Антъни Джошуа, така и с Даниел Дюбоа. Според Вас чия ръка ще бъде вдигната след двубоя?

Джойс: Има много променливи. Просто съм развълнуван да видя какво ще се случи. Дори не знам. След като започне битката, важното е кой ще бъде ударен пръв. Те са изминали дълъг път. Просто съм развълнуван да гледам битката, за да видя кой ще вдигне ръката си. Зависи от това какво ще направи Джошуа. Дали ще работи с удара си и ще се движи през цялото време? Дали Дюбоа ще скъси дистанцията? Или ще има фойерверки в средата на боя? Зависи от това как ще протече двубоят. И двамата имат страхотни треньори за съвместния си двубой. Нека най-добрият победи.

Въпрос: Ще посоча компонентите, а вие ще ми кажете кой е по-добър според вашия опит. Сила?

Джойс: По отношение на чистата сила бих казал Дюбоа. Но мисля, че Джошуа също притежава тази сила, а може би е и малко по-бърз. Но Дюбоа също се усъвършенства. Мисля, че ще трябва да видим това в нощта на боя.

Въпрос: Скорост?

Джойс: Дюбоа е по-млад. Може би Дюбоа е. Мисля, че е близо.

Въпрос: Издръжливост?

Джойс: Не съм сигурен. Мисля, че са доста равностойни в това отношение.

Въпрос: Боксов коефициент на интелигентност?

Джойс: Тук давам предимство на Джошуа с неговия опит. Но бих казал, че Дюбоа има предимство по отношение на чистата сила.

Въпрос: Характер?

Джойс: И двамата са имали своите възходи и падения, но смятам, че влизайки в този двубой, и двамата имат страхотен характер и решителност да победят противника си. Бих казал, че тук са равностойни.

Въпрос: Все по-близо сме до реванш между Усик и Фюри. Какво според вас ще се случи в реванша?

Джойс: Мисля, че тук всичко зависи от Фюри. Реалистично погледнато, Усик има пример за това как се печели и е много умен боец. Такъв е и Фюри. Мисля, че всичко зависи от Фюри. Ще успее ли да се сдобие с правилните инструменти, да проведе страхотен тренировъчен лагер и да постави всичко на карта там? Ако не, мисля, че победителят отново ще бъде Усик.