Новозеландската боксова икона Джоузеф Паркър шокира феновете си, като публикува смразяващ видеоклип, в който яде прясно уловена риба, като я разкъсва със зъби. 32-годишният Паркър преобърна кариерата си през последните години, като победи елитни съперници като Дионтей Уайлдър и Жилей Жан.

Бившият шампион отдава част от възраждането си на строгите си тренировки и диета - но феновете на боевете не бяха подготвени за клипа, който той публикува наскоро в социалните мрежи. На кадрите се вижда как Паркър седи на пристан с окървавена кофа пред себе си, докато използва зъбите си, за да разкъса прясно уловена риба.

Паркър разкъсва животното с уста, след което го потапя в кофата и изяжда част от него. „Този човек не е добре“ - коментира един от феновете. „По-късно ще му стане лошо“ - отговори друг. "Не, благодаря", написа трети.

По-късно Паркър, който има полинезийско потекло, обясни, че яденето на сурова риба е здравословен навик и че разкъсването на рибата със зъби е начинът, по който "сме го правили навремето".

Правя го всеки ден - каза той, докато даваше интервю с австралийско-самоанския бивш световен шампион Джай Опетая. "Протеин. Ако искате истински протеин... пресен!“

Традиционното самоанско ястие, наречено Ока, включва използването на сурова риба, но Опетая не беше много сигурен в метода на приготвяне на Паркър. „Нарича се Ока“ - каза Опетая. „Приготвя се от сурова риба. Не знам как е с това вадене на рибата от морето“.

Откакто работи в екип с диетолога Джордж Локхарт, Паркър е приел строга диета от плодове, зеленчуци и нетлъсто месо. Любимата храна на Паркър е суровата риба и Локхарт е изненадан от това колко много кивито я яде.

„Въпреки че неделя е почивен ден, ние се зареждаме за понеделник, защото понеделникът е тежък ден“ - каза Локхарт по време на един от тренировъчните лагери на Паркър в Ирландия. "Отиваме в едно суши заведение в Дъблин и той изяжда около 40 парчета суши. Има снимки, на които се вижда как изнасят тези огромни чинии. Всеки път, когато отидем на това място, хората казват: "Това е за четирима души", а Джо го хапва като нищо!“