Дерек Чисора нападна WBC за това, че обеща да постави Джейк Пол в класацията в тежка категория, ако победи Томи Фюри в неделя. Дел Бой призова всички боксьори с титли, да се откажат от тях, ако WBC изпълни обещанието си.

Фюри и Пол ще сложат край на горчивото си съперничество в Саудитска Арабия този уикенд – на живо по BT Sport Box Office – като ютубъра има допълнителния стимул да бъде признат за професионален боец, ако постигне шокираща победа срещу съперника си.

Говорейки ексклузивно пред Дейли Мейл, Чисора - който играе ключова роля в промоцията за тази битка - не можа да скрие разочарованието си, че Пол - който никога не се е бил с професионален боксьор, преди да се изправи срещу Фюри - е получил предложение за място в топ 40 на WBC в тежка категория като награда за победа.

Дел Бой каза, че това би било обида за много бойци, които са работили упорито за признание по време на кариерите си - призовавайки ги да бойкотират WBC, ако класират Джейк Пол.

„Знаете ли какво, ако той получи класиране от WBC, аз лично смятам, че всеки боксьор с пояс от WBC трябва да излезе от ранглистата и да бъде в друга федерация“, каза Чисора. „Всеки трябва просто да се откаже от WBC и да каже: „Няма да се бия повече тук“. Не е честно. Хората жертва толкова много, а той се е боксирал с двама бойци и му дават класация на WBC? Не, нечестно е“.

„Ако направят това, призовавам всички в ранглистата на WBC – зарежете коланите, на кого му пука? Коланите не плащат сметките за повечето бойци. Както казва Майк Тайсън, това е боклук. Повечето от тях са боклуци, ако трябва да бъда честен с вас“.

На Пол също беше обещано класиране, ако победи Хасим Рахман-младши, преди тази битка да бъде отменена миналата година – и позицията на WBC беше посрещната с остра съпротива. Промоутърът Еди Хърн каза, че мачът е бил „добра битка“, но заяви, че Пол не заслужава да бъде класиран.