Световният шампион на WBA, WBO, IBO и IBF в тежка категория - Антъни Джошуа, очаква да разбере своя следващ съперник, но мислите му са насочени към обединителен двубой с Дионтей Уайлдър. Британецът трябва да защити коланите си и всеки от основните претенденти на отделните федерациите напира за сблъсък с AJ. 

Кубрат Пулев вече обяви, че се водят преговори за евентуален двубой в Истанбул, а агентът на Олександър Усик си урежда срещи с Еди Хърн, за да уговорят среща между двамата боксьори. 

През това време Антъни Джошуа изчаква търпеливо развоя на събитията и мисли за сблъсък с другия шампион в бокса - Дионтей Уайлдър, който притежава пояса на WBC в тежка категория. 

Двамата отдавна уговарят битка помежду си, която ще обедини всички титли, а победителят от двубоя ще стане абсолютен световен шампион. 

"Чух, че Уайлдър и Фюри уговорят трета среща помежду си преди края на 2020-а година, но трябва да променим развоя на събитията", заяви Джошуа. 

"Имахме срещи. След като се видяхме с мениджъра на Усик имахме друга среща, на която да дадем потенциална оферта за потвърждаване на битка с Уайлдър преди той да проведе следващия си мач и преди аз да се бия отново", призна AJ пред "Скай Спортс". 

Предстои "Бронзовия бомбардировач" да се изправи срещу Тайсън Фюри на 22-ри февруари в мач реванш.