Сблъсъкът на Тайсън Фюри с Олександър Усик може да бъде по едно и също време с „Битката на синовете“ между Крис Юбанк Младши и Конър Бенън. Еди Хърн, който представлява Бен, желае двубоят да се проведе в Обединеното кралство, но разкри, че е имал международни предложения.

Миналата седмица Бен се завърна на ринга след наказание заради провален допингтест, за да победи Родолфо Ороско. Промоутърът Хърн заяви тази седмица, че „Битката на синовете“ може да се състои на 23 декември - в същия ден, в който Фюри най-накрая може да се изправи срещу Усик.

Хърн заяви пред множество медии, че се е спрял на последната събота преди Коледа за сблъсъка.  Той заяви пред iFL TV: "23 декември. Вече го наричам Бен срещу Юбанк. 23 декември. В момента не съм включил в графика, но го обявявам."

Сделката между Бен и Юбанк Младши все още не е договорена, така че датата не е окончателно определена. А Хърн може да реши да отложи двубоя, за да не се сблъска с мача между Фюри и Усик, който беше обявен днес. Смята се, че двубоят ще се състои на 23 декември в Рияд, Саудитска Арабия, въпреки че промоутърите на битката не изключват възможността за бой през януари.

35-годишният Фюри ще се изправи срещу Франсис Нгану на 28 октомври, което ще даде на Циганския цар само осем седмици за подготовка за безспорния сблъсък в тежка категория. Първоначално Бен и Юбанк трябваше да се бият на 8 октомври 2022 г., преди Бен да се провали на допингтест. Оттогава Юбанк се би два пъти, като загуби от Лиъм Смит, преди да го нокаутира в реванша по-рано този месец.