Хосе Бенавидес Старши казва, че времето на Канело Алварес е изтекло и сега Давид Бенавидес е готов да заеме мястото му. Бенавидес има 26 победи от 26 мача при 23 нокаута и трябва само да надвие Кейлъб Плант в събота вечер, за да може да се изправи срещу Канело Алварес и да стане №1 в категория супер средна.

Да победи Плант, който има 22 победи от 23 мача изглежда по-лесната част. Плант показва огромна смелост, като се изправя срещу Бенавидес в събота в Лас Вегас. Жалко е, че Канело засега не желае да се изправи срещу Давид Бенавидес.

За съжаление, да накараш Канело да се съгласи на битка с Бенавидес не е нещо, което той може да контролира. Canelo вече има запазени мачове за остатъка от тази година със своите битки срещу Джон Райдър на 6 май и Дмитрий Бивол през септември..

Най-рано победителят от Бенавидес – Плант ще получи шанс да се бие с Канело следващата година и това, разбира се, ще зависи от това как ще се развият нещата в реванша на Алварес срещу Бивол през септември.

Ако Канело бъде победен от Бивол отново, както миналия май в първата им битка, той несъмнено ще иска да се подготви солидно през първата половина на 2024 г. Разумно е да се предположи, че тогава мексиканеца ще заложи на битка с някой подобен на Джон Райдър, който няма да е толкова труден противник.

„Много от тези бойци, с които се бихме, имахме голямо уважение и станахме приятели, но с този човек, в никакъв случай. Той е лош човек“, каза Хосе Бенавидес пред Fight Hub TV за Калеб Плант. „Тук сме, за да работим, да продължим да напредваме и да правим история.Никога не бих се ръкувал с този човек. Никога. Този човек причини толкова много щети на семейството ми и говори толкова много глупости за семейството ми“.

„Той навреди толкова много на семейството ми. На следващия ден той започна да прави същите глупости. Така че никога няма да му стисна ръката. Най-важното е, че сме фокусирани върху тази битка. Зависи как ще стане по-лесно или по-трудно да се биеш с Канело Алварес. Тази битка е супер важна. Просто трябва да се съсредоточим върху тази битка и да видим какво ще се случи. Надяваме се, че се справяме страхотно и мексиканският народ иска да види бой между Канело и Давид“.