Световният шампион в тежка категория по бокс във версиите WBA (супер), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа заяви, че се държи хладно и дистанцирано с опонентите си. Само някои могат да получат уважението му, след като си разменят удари.

Антъни Джошуа, който нокаутира Кубрат Пулев в 9-ия рунд в последния си двубой в Лондон на 12 декември, сподели кой и защо е получил уважението му.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

„Разбира се, че не прегръщам всеки съперник след битка. Единствено Владимир Кличко, Александър Поветкин и Анди Руис, който е скромен човек“, каза Джошуа.

„Всъщност не влагам прекалено много емоции в бокса. Нямам нужда от още приятели. Имам голямо семейство, приятели, с които съм израснал. Те са ми достатъчни. Не е необходимо Дилиън Уайт да ми става приятел или някой друг“, продължи британецът.

„Съперниците ми говорят много глупости преди битката, цял куп глупости преди битката. Набиваме си канчетата. После казват: „О, не исках да го кажа. Знаеш ли, ти си страхотен човек“. Аз им казвам да млъкнат. „Щом не сте искали, защо изобщо го казахте?“ После, седмица по-късно в интервю отново говорят глупости за теб. Онова, което съм склонен да правя, е да се държа на разстояние. Не прегръщам никого. Ние сме там, за да се бием, не сме там, за да ставаме приятели и точно така подхождам към моя спорт“, каза още Джошуа.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.