Антъни Джошуа предупреди смело Анди Руис, че желае отново да се „запознае” с коланите от световните титли в сряда, когато двамата ще се срещнат на пресконференция. Англичанинът довери, че отново иска да види какво ще притежава след съботната вечер.


Британецът опитва да се подготви по най-добрия начин за реванша си срещу настоящия световен шампион Анди Руис-младши. Сблъсъкът ще се проведе в събота вечер /7.12./ в Саудитска Арабия от 22,00 часа, а Вие ще можете да го проследите на живо по DIEMA SPORT 2.


Ироничното е, че AJ позволи на Руис да докосне коланите му преди първия им бой – преди шест месеца в Ню Йорк, в който мексиканецът надви с нокаут своя опонент. Постфактум Джошуа призна, че от чисто психологическа гледна точка може би по-правилното нещо е било да не позволява на Руис да пипа нещо, което не е негово.

В ексклузивно интервю за Sky Sports Джошуа заяви, че се надява да нанесе психологически удар по Руис-младши, като пипне коланите на брифинга. „Да, защо не. Тежки са, затова му ги дадох последният път. Не съм ги имал в нас през последните шест месеца, така че определени бих ги докоснал, за да видя какво ще имам след събота”, предупреди роденият в Уотфорд атлет.

„Със сигурност ще му стисна ръката, тъй като ни предстои мач, но след това ще му откъсна главата”, призова Джошуа.

Двамата боксьори не се срещнаха в понеделник в Саудитска Арабия, когато проведоха открита тренировка пред фенове и медии, което предизвика учуда в актуалния шампион, че опонентът го избягва. „Исках да го видя и да му стисна ръката, но предполагам, че той не иска да ме вижда”, сподели Руис пред Sky Sports.

Шампионът в IBF, WBA и WBO потвърди, че по-дългата подготовка, която проведе е в следствие на факта, че се стреми към втора поредна победа над Антъни Джошуа. „За първия мач имахме месец, месец и половина за подготовка, докато сега имах три месеца. Знам, че той ще е в най-добрата си форма. Знам, че ще иска да ме удря от разстояние, но аз имам план за това – готов съм за него”, акцентира още Руис-младши.