В главното събитие на шоуто на BOXXER в О2 Арина в Лондон снощи, британският шампион и шампион на Британската общност в тежка категория Фабио Уордли (17-0-1, 16 нокаута) се изправи срещу олимпийския златен медалист Фрейзър Кларк (8-0-1, 6 нокаута). Боят за британската титла обаче завърши с много вълнуващо равенство.

Битката започна с дуел от удари, в който претендентът беше много по-ефективен. Уордли започна 2-ия рунд по-агресивно, пропусна няколко неприятни ъперкъта от близка дистанция. Шокира Кларк с прав десен прав в клинча. Нанасяше много удари, но с много малка ефективност.

Както се очакваше, Кларк взима пример от най-добрата боксова школа в света. Уордли разчита на силата на удара и агресията. Шампионът се опитваше да развие всяко повече или по-малко успешно действие, което по-често завършваше с пропуск на контраудар от страна на Кларк.

Уордли обаче не се стресна. Направи две отлични десни крошета в пети рунд. Втурна се след това да напада и повали противника! Страхотен пети рунд за Уордли.

В 7-ия рунд Кларк получи слаб удар в областта на слабините. Беше умишлено, затова съдията веднага го наказа. Последва страхотен 8-ми рунд от Кларк. Няколко отлични прави удара, които счупиха носа на съперника.

Десетият рунд бе може би рунда на мача. Имаше нужда лекарят да проверява контузията на Уордли. След продължаването обаче дойде интересното. Шампионът получи тежки удари, а после опита да отвърне. При един удар изхвърча предпазната гума за зъбите на Кларк.

В крайна сметка и двамата бяха много уморени. И двамата продължаваха да се борят колкото могат. Инициативата преминаваше от едни ръце в други.

След 12 тежки рунда никой не знаеше какво ще решат съдиите. А оценките бяха интересни - 114-113 за Уордли, 115-112 за Кларк и 113-113 равенство. Уау! Уордли запазва титлите си.