Твърди се, че Кейт Абдо се готви за шокиращо меле в Близкия изток срещу бившия бляскав модел Кейти Прайс. През последните няколко месеца водещата на CBS Sports Абдо усъвършенства уменията си под зоркия поглед на новия си съпруг, бившия боец и настоящ треньор Малик Скот.

А според Скот съпругата му е на път да се бие в Катар с култовия модел Кейти Прайс по-късно тази година. Той заяви пред казино Genting: "Чух, че Misfits имат нещо голямо, което предстои в Катар, така че това може да е интересно място. Що се отнася до съперника, той трябва да е някой с пазар и последователи. Жена ми има пазар, така че не би имало смисъл да се бие със случаен човек. Пазарът трябва да е на същото или по-високо ниво. В момента не знам никакви имена. Чух, че се говори за Кейти Прайс, но не съм сигурен коя е тя“.

"Бих искал някой с голям пазар или с широка аудитория. Не знам имена, но ако си заслужава, ние сме заинтересовани."

Когато беше притиснат да посочи дата за дебюта на Абдо на ринга, Скот каза: "Все още работим по този въпрос. Трябваше да е през август, но това беше месецът на сватбата ни. Имахме твърде много работа с планирането и планирането на графиците ни. Дори когато Кейт не работи, тя винаги подготвя следващото си начинание, така че наистина никога няма свободно време“.

"Бъдещето обаче е светло за това. Контактувам с правилните хора. Кейт тренира три-четири пъти седмично, така че ще видим. Зависи от графика и от това как се чувства Кейт."

Прайс, която някога се е подвизавала под псевдонима Джордан и бе момиче в тима от Формула 1, вече се подготвя психически и физически за излизане на ринга. През май бившият модел разкри, че е на път да размени тежки удари.

"Надявам се да се бия с Misfits Boxing", каза 46-годишната майка на пет деца. "Току-що ми направиха мозъчен скенер, кръвни изследвания и всички други неща. Мисля, че искат да се бия с едно американско момиче от "Джърси Шор".

Прайс ще трябва да наваксва, ако се стигне до бой с Абдо, тъй като бившата водеща на Sky Sports има зад гърба си месеци тренировки със Скот, за когото наскоро се омъжи на интимна сватба. 43-годишната Абдо не се притеснява да споделя работата си със Скот с 800 000 последователи в Instgram.

През последните месеци тя показа драстични подобрения, въпреки че Скот - треньорът на бившия шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър - признава, че ще му е трудно да гледа нейния бой. 43-годишният американец каза: "В момента е в състояние да се бори за победа: Тя е по-нетърпелива от мен. Тя има състезателен характер и е уверена в себе си, защото я обучава един от най-добрите в този спорт. Освен това тя има мен, когато се нуждае от съвет или напътствия. Тренировките ни са много тренировъчни, основни и технически“.

"Да я гледам как се бие ще бъде най-трудната част за мен. Аз я тренирам, а след това трябва да я гледам как се състезава. Не е като да я гледаш да плува или да играе тенис - тя наистина ще се бие. Това е препятствие, което ще трябва да преодолея. Но най-важното е, че това е още едно пътуване, което поемаме заедно. Най-важното е, че Кейт и аз се забавляваме с тази идея. Това е още една разходка, още едно пътуване за нас, за да направим нещо заедно. Това е достатъчна мотивация за нас. Това е още едно препятствие, което трябва да извървим и да преминем заедно.“