Генадий Головкин спечели титлата в средна категория на IBF, побеждавайки Сергей Деревянченко с единодушно решение. Съдийте отсъдиха 114-113, 115-112 и 115-113 в полза на казахстанеца. Двубоят в "Медисън Скуеър Гардън", Ню Йорк бе изключително вълнуващ. И двамата боксьори завършиха битката с аркади по лицата си, заради което не присъстваха на конференцията след мача.

Битката бе драматична от началото до края, като и двамата имаха своите моменти в срещата.

Головкин събори Деревянченко още в първи рунд.

В следващия Головкин отвори аркада на дясното око на украинеца, което го затрудни, но въпреки това Деревянченко пое контрола над събитията на ринга.

В пети рунд украинецът имаше всички шансове да довърши съперника си, след като успя да регистрира тежък удар в тялото на Головкин. Казахстанецът нямаше отговор на добрите удари на Деревянченко, което го накара да се отдръпне на по-далечна дистанция.

Все пак ударите на Головкин бяха по-мощни и повече на брой.

Головкин завърши двубоя силно, като в последните три рунда тотално разби своя опонент, който вече бе на предела на силите си. 

Обявяването на съдийското решение се забави, което изнерви публиката в залата. След като победата на Головкин бе обявена, феновете освиркаха GGG, което се случва за първи път в неговата кариера.