Генадий Головкин смята да се насочи към обединителен двубой през 2020 г., ако надвие Сергей Деревянченко, срещу когото излиза тази събота в “Медисън Скеуър Гардън” в Ню Йорк.

Тогава Головкин ще се опита да стане двукратен световен шампион в средна категория.

"Моментът е подходящ за бизнес сделка.  Концентрирал съм се на 100 процента върху Деревянченко. Ако го победя, искам обединение. Искам големи имена и искам много.”

„Всяка битка за мен е като борба за титла. Чувствам се като шампион. Развълнуван съм. Аз искам. Гладен съм. Искам всяка следваща битка да е по-голяма, по-голяма и по-голяма. Стъпка по стъпка."

Деревянченко загуби последния си двубой за световната титла срещу Даниел Джейкъбс и Головкин смята, че това е последният шанс за руснака на най-високо ниво.

„Може би това е последният му опит. Имаме нова идея и ще ви я покажа в събота вечер. Не в момента. Не съм толкова дружелюбен.”

Междувременно Деревянченко заяви, че е готов за предизвикателството,

„Имах фантастичен лагер в Калифорния, за което благодаря на всичките си треньори за това, че ми позволиха да работя с техните отлични съоръжения.”

„Имах отличен спаринг с Едгар Берленга-младши и много други висококачествени таланти, които наистина ми помогнаха.  Благодарен съм за цялата упорита работа, която вложиха в мен. Те ме направиха повече от готов за предизвикателството на Головкин."